Pairi Daiza

Paira Daiza (tot en met 2009 Paradisio) is een dierenpark in Cambron-Casteau (Henegouwen) in België, dat op 11 mei 1994 zijn deuren opende. Het park is uitgegroeid van een vogelpark tot een volwaardige dierentuin. Pairi Daiza is gevestigd op de site van de voormalige Abdij van Cambron, dat tot de cisterciënzerorde behoorde. In het park zijn vele ruïnes te vinden die hieraan herinneren. De totale oppervlakte bedraagt 81 hectare.

In 2006 is de "Droom van Han Wu Di" geopend, de grootste Chinese tuin van Europa, met kraanvogels, een drietal rode panda's en muntjakken. In 2007 werd het "Roofvogeldorp" geopend, een rij grote volières met verschillende roofvogels en een doorwandelvolière met gieren en andere roofvogels. In 2008 pakte Paradisio uit met een groot Indonesisch gebied.

Sinds zijn ontstaan heeft het vogelpark deelgenomen aan verscheidene kweekprogramma's ter behoud en bescherming van bedreigde diersoorten. Zo heeft de Chinese overheid in 2014 twee Chinese reuzenpanda's , "Hao Hao en Xing Hui", voor een periode van 15 jaar uitgeleend aan het park.

Op 2 juni 2016 is de baby Panda " Tian Bao " geboren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar portfolio