Damme...

Damme, da's Vlaanderen in een notedop, waar elke steen zijn middeleeuws verhaal vertelt en pronkt met de Bourgondische praal van weleer. Damme heeft een parel van een middeleeuws stadhuis, in gotische stijl opgetrokken. Regelmatig stelt het stadhuis zijn deuren open voor stijlvolle events zoals klassieke concerten, kunsttentoonstellingen van eigen bodem, boekenmarkten, antiekveilingen, ...

Naast een rijk cultuur-historisch verleden, koestert Damme een schat aan waardevolle natuurgebieden en landschappen. Al of niet met knoestige knotwilgen of populieren beplante dijken, ingepolderde gronden en kreekrestanten getuigen er van de eeuwenlange strijd tussen mens en water.

De Damse Vaart en de afwateringskanalen Leopoldkanaal en Schipdonkkanaal doorsnijden dit prachtige landschap. 's Zomers is het er heerlijk fietsen, terwijl het in de winter uitkijken is naar overwinterende 'vriezeganzen'.

In het zuidelijk gedeelte van Damme, dat tot de Zandstreek behoort, nodigt Ryckevelde - 't Wit Zand uit tot een gezonde boswandeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar portfolio